A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatása okán Jánossomorja Város Önkormányzatát 7.428.000 Ft támogatásban részesítette a Belügyminisztérium.

 

A fenti összegből az Önkormányzathoz 2018. október 15-éig igénybejelentést tett 619 háztartás részesülhet (háztartásonként) 12.000 Ft összegű, a kérelemben megjelölt tüzelőanyagban.

 

A háztartások a tüzelőanyagot az Önkormányzat által kiválasztott vállalkozástól kapják majd meg. Jelenleg a vállalkozás kiválasztása és a szerződéskötés előkészítése zajlik az Önkormányzatnál.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége 2019. február 28-ig szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogja az igénybejelentések jogosságát.

 

Az Önkormányzat a támogatásra jogosultakat február elején értesíteni fogja, hogy hol és mikortól vehetik át a tüzelőanyagot.

 

A tüzelőanyagot legkésőbb 2019. december 15-ig vehetik át a háztartások. Az Önkormányzat ennek lehetőségét már 2019. február közepétől biztosítani kívánja.

 

Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyorsítsa a folyamatot, de a szerződéskötés, a határozatban előírt katasztrófavédelmi ellenőrzés is időt vesz igénybe. Munkatársaink azon dolgoznak, hogy minden egyes igénylő minél előbb hozzájusson az általa igényelt fűtőanyaghoz.

 

A támogatást nem lehet a fűtőanyag szállítási költségeire fordítani, annak biztosítása a támogatott háztartást terheli. 

 

 

Jánossomorja, 2019. 01. 24.

 

Lőrincz György

polgármester