Minden influenzaszerű tünetet mutató betegnél szigorították az orvosi látogatást. A vírusfertőzés e szakaszában már ajánlják a maszk viselését, ha közösségbe megyünk. Újabb védekezési intézkedésekre hívja fel a figyelmet a város háziorvosi ellátása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által belejelentett szigorítások betartására kér személyes posztjában Dr. Mihályi Zsuzsanna háziorvos is:

  • A koronavírus tüneteit mutató, vagyis lázas, köhögő, fulladó beteg rendelői és otthoni vizsgálata is tilos.
  • A lázas, köhögő, de nem koronavírus-gyanús beteg vizsgálata is kerülendő. Az ő számukra a háziorvossal való telefonos megbeszélés az előírt.
  • Ha koronavírus fertőzött beteg került a rendelőbe, ő azonnal elkülönítendő, a rendelő lezárandó, teljes fertőtlenítést kell végezni.
  • Krónikus betegek, kérdés esetén konzultáljanak háziorvosukkal. Szakorvosi kérdésekben is távkonzultáció ajánlott. Mostantól kizárólag e-recept használható, kiváltásához TAJ szám és személyi igazolvány szükséges

Mihályi doktornő hangsúlyozottan felhívja a figyelmet arra, hogy MINDENKI MARADJON OTTHON. A vírus terjedésének robbanása várható. A telefonjainkat töltsük fel, személyi okmányaink legyenek kezünk ügyében. Igyunk sok folyadékot, együnk vitamindús, egészséges ételeket! Telefonon gyakran tartsuk a kapcsolatot szüleinkkel, rokonainkkal, barátainkkal. Olvassunk, tanuljunk, mozogjunk otthon, amennyit lehet. Használjunk szájmaszkot, és kesztyűt, ha elhagyjuk otthonunkat!