Felhívás Jánossomorja város közigazgatási területén való ebösszeírásra

Tisztelt Ebtartók!

Jánossomorja város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2020. szeptember 1. – 2020. november 30. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebek bejelentése 2020. október 31-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • Az adatlap online kitölthető a https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas link alatt.
  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal (9241 Jánossomorja, Szabadság u. 39.) – címre postai úton beküldve,
  • a Városháza portáján leadva
  • a violkam@janossomorja.hu email címre beküldve.

Adatlap igénylése:

Azok részére, akik nem tudnak elektronikus adatszolgáltatást teljesíteni, az adatlap személyesen is átvehető a Városháza portáján, vagy letölthető a város honlapján https://www.janossomorja.hu/wp-content/uploads/2016/01/Eb%C3%B6ssze%C3%ADr%C3%B3-adatlap.pdf.
A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban  Violka Mária ügyintézőtől vagy a 0696/565-249 telefonszámon kérhető.

Felhívom egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 30.000,- Ft.

 

Jánossomorja Város Önkormányzata