Adóügyek intézése elektronikusan

Tisztelt Adózók, Könyvelők, Könyvelő Irodák!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március hónaptól megnyílt a lehetőség elektronikus ügyintézés keretében az adófolyószámla lekérdezésen túl az általános adónyomtatványok, adóügyek (adatbejelentések, iparűzési adóbevallások, változásbejelentők stb.) elektronikus úton történő benyújtására a helyi adóhatóságnál.  A szolgáltatásokat kizárólag Ügyfélkapu regisztrációval rendelkező adózók vehetik igénybe!

Az önkormányzati hivatali portál elérhetősége: https://ohp.asp.lgov.hu

Ezt követően az e-papír szolgáltatás útján kizárólag olyan kérelmet, iratot, egyéb beadványt nyújthat be, amely az Önkormányzati Hivatali Portálon nincs rendszeresítve – (451/2016. (XII. 19.) kormányrendelet 7. § (1) bekezdés c) pontja.

Amennyiben meghatalmazottként, más adózó nevében szeretne adózási adatokat megtekinteni, vagy iparűzési adóbevallást kíván elektronikus úton beadni, meghatalmazás benyújtása szükséges, mely szintén megtalálható az ügyintézési felületen.

A meghatalmazás feldolgozását az adónyilvántartási rendszerben történő rögzítését követően lesz lehetősége a meghatalmazottnak az általa képviselt adózók adófolyószámla egyenlegét lekérdezni, vagy iparűzési adóbevallását benyújtani.

 

Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal
Önkormányzati Adóhatósága

Tájékoztató a téli rezsicsökkentésről

A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatása okán Jánossomorja Város Önkormányzatát 7.428.000 Ft támogatásban részesítette a Belügyminisztérium.

 

A fenti összegből az Önkormányzathoz 2018. október 15-éig igénybejelentést tett 619 háztartás részesülhet (háztartásonként) 12.000 Ft összegű, a kérelemben megjelölt tüzelőanyagban.

 

A háztartások a tüzelőanyagot az Önkormányzat által kiválasztott vállalkozástól kapják majd meg. Jelenleg a vállalkozás kiválasztása és a szerződéskötés előkészítése zajlik az Önkormányzatnál.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége 2019. február 28-ig szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogja az igénybejelentések jogosságát.

 

Az Önkormányzat a támogatásra jogosultakat február elején értesíteni fogja, hogy hol és mikortól vehetik át a tüzelőanyagot.

 

A tüzelőanyagot legkésőbb 2019. december 15-ig vehetik át a háztartások. Az Önkormányzat ennek lehetőségét már 2019. február közepétől biztosítani kívánja.

 

Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyorsítsa a folyamatot, de a szerződéskötés, a határozatban előírt katasztrófavédelmi ellenőrzés is időt vesz igénybe. Munkatársaink azon dolgoznak, hogy minden egyes igénylő minél előbb hozzájusson az általa igényelt fűtőanyaghoz.

 

A támogatást nem lehet a fűtőanyag szállítási költségeire fordítani, annak biztosítása a támogatott háztartást terheli. 

 

 

Jánossomorja, 2019. 01. 24.

 

Lőrincz György

polgármester