Bűnmegelőzési tanácsok az ünnepekre

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a Jánossomorjai Rendőrőrs bűnmegelőzési tanácsai mindenszentekre és halottak napjára, illetve az előkészületekre:

A rendőrség a helyi polgárőrökkel együttműködve az ünnep időszakában biztosítja a temetők környezetét. Kérjük, a helyi sírkertek látogatásakor, távolabbi temetőkbe való utazáskor, nagyobb üzletekben, piacokon való vásárláskor fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

  • A parkolóban hagyott járművekben ne hagyják értéktárgyaikat (telefon, táska, kabát stb.)!
  • Gépkocsijukat, kerékpárjukat mindig biztonságosan zárják le!
  • Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!
  • Sose hagyják őrízetlenül táskáikat, még a legrövidebb időre sem! A magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára!
  • Okmányaikat, telefonjukat, pénztárcájukat mindig ruházatuk belső zsebeiben tartsák! Különösen figyeljenek erre, amikor tömegközlekedési eszközön utaznak!
  • Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
  • Lehetőleg ne egyedül menjenek a sírkertekbe!  Kérjék meg megbízható szomszédjukat, családtagjukat, hogy amíg Önök távol vannak, figyeljenek a ingatlanjaikra, értékeikre, és ezt tegyék meg Önök is viszonzásul!
  • Fokozottan ügyeljenek a KRESZ szabályainak betartására és készüljenek fel a megnövekedett gépjármű- és gyalogos forgalomra!
  • Tartsák be a járványügyi védekezés előírásait!

Köszönettel:

Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a Jánossomorjai Rendőrőrs munkatársai

Várni kell az újabb oltásokra

A helyi lakók felelős gondolkodásának hála sokan jelentkeznek influenza oltásért a jánossomorjai háziorvosoknál. Ennek hatására október utolsó napjaira a helyi háziorvosi praxisokban átmenetileg elfogytak az influenza-oltások, az újabbak megérkezéséig kérik a lakók türelmét! Az újabb oltások megérkezéséről az Egészségház tájékoztatja a lakosságot!

Kavicsszállítás a temetőkbe

Jánossomorja Város Önkormányzata ismét szállít kavicsot a helyi temetőkertekbe, hogy ezzel is segítse a sírok szépítését.
Kérjük a sírokat gondozókat, hogy mindenki csak annyit használjon a kavicsból, amennyire a gondozott síroknál szüksége van!
Gondoljunk egymásra, a temetők közös szépítésére!

Tájékoztató közutat érintő építési munkákról

Tájékoztatjuk a Szabadság utca és környékének lakóit, valamint a város lakosságát, hogy az önkormányzat megbízásából a Szabadság utca 12-14. számú ingatlanok előtti területen parkoló építési munkák kezdődtek. Kialakításra kerül 3 db közhasználatú parkoló.

A munkavégzés várható befejezése: 2020. november 15.

A munkavégzés során bizonyos időszakokban a közlekedés korlátozására is szükség lesz.
Kérjük, hogy az építési munka időtartama alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek!
A parkoló építéssel járó kellemetlenségekért szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Jánossomorjai Városüzemeltető és Ellátó Szervezet