• 2018.05.26
  • 08:00

Tájékoztató a tavaszi lomtalanításról – 2018

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV törvény 42. §. értelmében a közszolgáltató feladata, hogy „a lomhulladék átvételének, összegyűjtésének és elszállításának megszervezése biztosított legyen.” Az idei tavaszi lomtalanítást közösen végezzük a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel, ún. konténeres gyűjtőpontokon az előző években megszokottaknak megfelelően.

Az egész évben nyitva tartó hulladékudvar is azt eredményezi, hogy csökken a lomtalanításkor elszállítandó hulladék.

 

HIRDETMÉNY

 

Tavaszi lomtalanítás Jánossomorján – 2018. május 25-26.

 

Jánossomorja Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy konténeres lomtalanítást végez a városban, koncentrált gyűjtő pontokon az alábbiak szerint:

 

A szentpéteri városrészben a szentpéteri temető parkolójában

  1. május 25-én, pénteken 12-től 21 óráig; május 26-án, szombaton 8-tól 14 óráig.

 

A szentjánosi városrészben egykori malom vasútállomásnál nyíló kapujánál

  1. május 25-én, pénteken 12-től 21 óráig; május 26-án, szombaton 8-tól 14 óráig.

A pusztasomorjai városrészben a pusztasomorjai temető parkolójában.

  1. május 25-én, pénteken 12-től 21 óráig; május 26-án, szombaton 8-tól 14 óráig.

E pontokon a helyi polgárőrség és az önkéntes tűzoltóság végzi majd a lomok átvételét és a konténerek őrzését.

 

Akinek olyan nagyméretű, lomtalanításra szánt lomhulladéka van (pl. bútor), amit önerőből nem tud eljuttatni a gyűjtőpontokra, az kérheti az önkormányzat segítségét. A rászorulók Máró Antal településgondoknál az 565-240-es, vagy a 06-30/6574067-es telefonszámok valamelyikén legkésőbb május 23-ig jelentkezzenek.

 

Veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer- és gyógyszermaradványok, festékes doboz, olajos flakon, galvánelemek stb.), zöld hulladékot és építési törmeléket, valamint autó- és traktorgumit a konténerekben elhelyezni tilos!

A még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladék, mint pl. a papír, műanyag, fém, üveg elhelyezésére, ártalmatlanítására egész évben lehetőség van a szelektív gyűjtőszigeteken. Továbbá mindenféle hulladékfajta (zöld- és veszélyes hulladék is) elhelyezhető a Fehérkereszt utcai hulladékudvarban.

Nyitva tartási ideje: kedd 12-18 óra; péntek 10-18 óra, szombat 8-14 óra

www.kisalfoldikhk.hu, illetve a www.janossomorja.hu honlapon és a JTV Képújságjában folyamatosan tájékozódhatnak a hulladékgyűjtéssel- ártalmatlanítással kapcsolatos aktualitásokról, a hulladékudvar működéséről, a hulladék elhelyezésének feltételeiről.

 

Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft        Jánossomorja Város Önkormányzata