TÁJÉKOZTATÁS
szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételéről

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 2016. január 01. napjával bevezette a szünidei gyermekétkeztetést, mint kötelező természetbeni ellátást.

A szünidei gyermekétkeztetés a bölcsőde és az óvoda zárva tartása, valamint az iskolában a tanítási szünetek időtartama alatt történik.

A szünidei gyermekétkeztetés szabályai alapján a szülő, törvényes képviselő kérelmére, (az erre a célra rendszeresített nyomtatványon) a települési önkormányzat ingyenesen biztosítja a déli meleg főétkezést a jánossomorjai lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező hátrányos helyzetű, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

A Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal a szünidei gyermekétkeztetést a nyári tanítási szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon; az őszi, téli és tavaszi tanítási szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon biztosítja.

A szünidei gyermekétkeztetés helyben történő elfogyasztásának helyszíne:

Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola Napközi Otthonos Konyha
(9241 Jánossomorja, Iparos u. 10.)

A fenti lehetőség igénybe vételéhez, illetve további tájékoztatásért kérjük keresse a Polgármester Hivatal Igazgatási Osztályát személyesen vagy az 565-248-as telefonszámon.