Az őszi zöldhulladék-kezelés legfontosabb szabályai Jánossomorján:

1 – A legjobb megoldás a házi komposztálás!

Ehhez további zöld komposztáló edények igényelhetők a városházán (06-96-565-240), ahol szükség esetén házhozszállítás is kérhető! Ugyanitt háztartásonként további szelektív kék kukákat is igényelhet a lakosság!

 

2 – Októberben és novemberben elégetheti kerti zöld hulladékát Jánossomorján!

A szabályozás szerint:

– csak teljesen száraz levelet, avart, kerti hulladékot égethetünk!

– csak szélcsendes időben, légszennyező anyagok nélkül

– őriznünk kell a tüzet, oltóeszközöket a helyszínen tartva

 

3 – A Fehérkereszt utcai hulladékudvar és Zöld Pont fogadja a lakosságnál keletkező fűnyesedéket, lombokat, illetve fát, gallyakat, gyökérzetet is, a következő szabályok szerint:

–              A Zöld Pontba belépni és ott hulladékot lerakni csak a hulladékudvar nyitva tartása alatt, a telepvezető engedélyével és rendelkezései szerint lehet! Oda önállóan belépni szigorúan tilos!

–              A zöld hulladék csak különválogatva szállítható a telepre! A fűnyesedéket, illetve lombokat a hulladékudvarba található konténerbe, a gallyakat, fákat, gyökérzetet a telepvezető rendelkezése szerint a Zöld Pont területén lehet elhelyezni. Utóbbiakat ugyanis a hasznosítás érdekében ledarálják a VÜMESZ munkatársai!

A hulladékudvar és a Zöld Pont nyitva tartása:

Kedd 12:00 – 18:00

Péntek 10:00 – 18:00

Szombat 8:00 – 14:00

Bővebb információ a hulladékudvarról:

http://www.janossomorja.hu/hulladekudvar/

 

4 – Zöld hulladék a barna kukákban illetve mellé, szabványos lebomló szelektív zsákokban is kihelyezhető a porták elé.

Ezeket a szolgáltató a honlapján közölt, és városunk honlapján is megjelenő hulladéknaptárban megjelent napokon szállítja el! Jánossomorja Város Önkormányzata e folyamatnak nem részese.

A zöld hulladék, háztartási hulladék, építési törmelék, stb. szabálytalan, nem kijelölt helyen való elhelyezése tilos! Ezt a város közterület-felügyelője és a polgárőrség közös hulladékkommandója, járőrözéssel és rejtett vadkamerák segítségével is rendszeresen felügyeli.

 

A tiszta és szép Jánossomorja érdekében tartsuk be e szabályokat!

Köszönettel: Jánossomorja Város Önkormányzata