Pályázati felhívás – Bursa Hungarica

Jánossomorja Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan.

 

A pályázat benyújtásának határideje:

  1. november 6.

Részletes információ: www.emet.gov.hu

Ne gyújtsa! Gyűjtse! – Előzze meg a kémény- és lakástüzeket!

Ne égesse a szemetet a fűtőberendezésekben! A sok lakásban előforduló probléma számos esetben okozott veszélyhelyzetet, ezért kampányt is indított a Katasztrófavédelem. Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.

Őszi tűzgyújtás tudnivalói

A szabályok betartásával októberben és novemberben Jánossomorján az alábbi szabályok betartásával égethetjük el kerti zöld hulladékainkat.:

– csak teljesen száraz levelet, avart, kerti hulladékot égethetünk

– 9 és 18 óra között

– csak szélcsendes időben, légszennyező anyagok nélkül

– őriznünk kell a tüzet, oltóeszközöket a helyszínen tartva

SZIGORÚAN TILOS A SZEMÉT ÉS A MŰANYAG ÉGETÉSE, AMELY SZANKCIÓKAT VON MAGA UTÁN!

A zöld hulladék érték – használjuk a komposztáló edényeket, barna kukákat, illetve a zöld pontot, ügyeljünk annak szabályaira!

Jánossomorja Város Önkormányzata